Vi har i vores foreningen fået opgraderet vores anlæg, så man nu kan vælge højere hastigheder på vores internetforbindelser.

Dette er sket sammen med STOFA ved installation af nye kabler, fordelere og forstærkere (hvis 1000/100 Mbit, kræver det desuden en ombytning af et filter hos Jer, som STOFA kommer ud og skifter). Med denne ombygning, som så opfylder noget som kaldes DOCSIS 3.1 standarden, så har man mulighed for at få hastigheder helt op til 1 Gbit/s (giga bit per sekund)  Dette er altså en måde at beskrive, hvor meget data (bits) der kan sendes til og fra Jer til internettet.  Dette produkt kalder STOFA for giganet.

 

 

 

Så er forvirringen i nogle tilfælde at et andet bredbåndsfirma, som i øjeblikket lægger fiber (lysleder) ud i Egedal kalder sig Gigabit Aps. (dette navn forveksles af nogle, da der her er navnesammenfald med en gængs måde at angive datahastighed på.

Det gravearbejde som I ser rundt omkring hvor i finder de orange afspæringscylindre med firmaet Gigabit Aps’ logo på. Så er det ene alene deres fiberarbejde der er i gang med at blive etableret (til dem som har bestilt det).

 

 

 

 

 

 

Gigabit har nu i mellemtiden skiftet navn til Wiser. Misforståelsen/uhensigtsmæssigheden bør derfor nu være væk.