Vi står foran en spændende udbygning af vores anlæg.  Ja arbejdet er allerede i gang. STOFA er ved at modernisere hele vores anlæg til, at kunne håndtere fremtidens krav om hurtigere internet.

Vi forbrugere får større og større behov for stabilt og hurtigt internet. Det gør vi blandt andet med alle de ting som vi nu benytter os af, uden vi tænker over det. Det være sig musik-streaming (som eks. Spotify,TIDAL), film-streaming (som f.eks. med NETFLIX, Amazon Prime, HBO, DR, TV2) og via spillekonsoller (Playstation, Microsoft,  Nintendo) som også kommer med nye generationer af maskiner, hvor selve spilafviklingen ligger i skyen (servere i store centre), væk fra jeres ejendom.

Men også tjenester som Facebook og andre – som nu tilbyder “telefonopkald” via IP. Alt dette kræver stabilt internet med stor båndbredde. Vi gemmer mere og mere data i skyen (Dropbox, OneDrive). Dette ønsker vi heller ikke skal tage for lang tid med langsomme internet hastigheder.

Ikke mindst har mange nu nye muligheder for også at arbejde hjemmefra. Hertil stilles også nye krav om, at kunne tale og deltage i virtuelle møder, og at have videoforbindelse til det meste af verden. Også dette vil kunne drage fordel af højere internethastigheder.

Foreningen har, med STOFA som partner, besluttet at opgradere vores fælles installation til DOCSIS 3.1 (kabler, forstærkere, skabe på vejene, opgradering af vores hovedstation), til at kunne imødekomme disse nye skærpede krav. DOCSIS 3.1 er en standard for at kunne sende højhastighedsinternet igennem coax-kabler (antennekabler). Dette er helt uden ekstraomkostninger for foreningens medlemmer.

Når STOFA er færdig med alt dette arbejde, vil du vha. en ny router, som du så kan rekvirere fra STOFA, få gavn af højere hastighed. Du skal selvfølgeligt betale mere, hvis du ønsker en højere hastighed, som som sagt ikke pga. ombygningen af vores anlæg.